Browning X-bolt Nordic Light Stainless .308 Win - 51cm - M14x1 Browning X-bolt Nordic Light Stainless .308 Win - 51cm - M14x1

Browning X-bolt Nordic Light Stainless

.308 Win - 51cm - M14x1

Varenr:110664
19 490,00
-+
1 På lagerBeskrivelseTeknisk infoSupportKundeanmeldelser
Beskrivelse

Generelt om Browning X-bolt

X-Bolt har siden introduksjonen i 2008 stadig økt i omfang og er i dag den mest solgte rifla i Norge.
Suveren skytekomfort, overlegen presisjon, utrolig slank mekanisme, markedets beste compositstokk og gjennomtenkte tekniske løsninger i beste Browning-kvalitet er årsaken til den enorme suksessen. Alle X-Boltene som selges i Norge er gjenget for lyddemper, har Super Feather Trigger (svært godt justerbart avtrekk), presisjonsgaranti på 1 MOA (ca. 2,5cm/100m) og trippelsikring med boltutløser (sikrer på både avtrekker, avtrekkerhake og hane og låser hevarm, men kan vha. boltutløseren tømmes med sikring på). De fleste norske X-Boltene har også Dura-touch på en bunnsolid compositt-stokk. Dette gjør den usedvanlig god å holde i, fjerner all resonans og lyd fra stokken og gjør den svært velegnet til smygjakt.

X-Bolten har forøvrig en genial Inflex kolbekappe som gjør det enkelt å forlenge kolben etter behov, reduserer rekylen betraktelig og tar trykket bort fra kinnet under skuddløsning. Alle X-bolter leveres med et bunnsolid trommelmagasin med høy magasinkapasitet, sikring på kolbehalsen og 3 låseklakker for sterkere låsing, kort hevarmsløft og raske skudd. Leveres som seg hør og bør blant kvalitetsrifler i 3 låskasselengder, tilpasset det enkelte kaliberet. Super-short action(.223 Rem m.fl.), short action (.308 Win m.fl.) og long action (6,5x55 og .30-06 m.fl.)

Største-delen av riflene som selges i Norge er særnorske modeller tilpasset det norske markedet. Dette gjøres originalt på Brownings fabrikk i Japan (Miroku).

Generelt om X-bolt Nordic Light

X-Bolt Nordic Light er hovedserien i Norge. Kombinasjonen med Composite stokk med Dura Touch og kort fluted løp, gjør serien til en bestselger.

Lav vekt, suveren presisjon og overlegne bruksegenskaper setter de fleste konkurrentene fullstendig på sidelinja.

Serien finnes i svart blånert utgave til uslåelig pris og i "All Weather"- utgave i rustfritt stål. I motsetning til de aller fleste konkurrentene, er ikke bare løp og låskasse rustfritt. Her er alt gjennomført til siste skrue. Vi minner om at rustfritt løp kan være klokt å ha når lyddemper benyttes for den som noen ganger glemmer å ta av lyddemperen etter bruk.

Spesielt om Nordic Light .308 Win

 Bestselgeren i "all weather"-utførelse •

 Gjennomført rustfri utførelse

• Skjefte i høykvalitets komposittmateriale

• Lydløs med gummiert finish (Dura Touch)

• Utmerket avtrekk - Super Feather Trigger

• 4-skudds trommelmagasin

• Beddet fra fabrikk

• 51 cm flutet løp

• Ferdig gjenget for lyddemper MF14x1,0

• Vekt: 2,8 kg

 

Mer informasjon om Browning X-Bolt

 

Ekstremt slank
Ved å rotere de tre låseklakkene 60 grader og flytte kikkertskruene ut fra sentrum av låskassen, har Browning klart å slanke låskassen voldsomt. Sammen med trommelmagasin gjør dette at X-bolten har blitt verdens slankeste 5-skudds boltrifle. Det gjør også at vekta blir ekstremt lav uten at Browning har måttet ty til plastdeler for å få dette til. Det slanke designet er viktigste bidragsyteren til at rifla ser så bra ut.

Ekstrem presisjon
Alle riflene blir testskutt på fabrikk 6 skudd. For å bli godkjent skal alle skuddene sitte innenfor 2,5cm på 100m. Dette oppnås bl.a. gjennom ei pipe av ekstremt god kvalitet, svært solid låsing av kikkertklakkene og ikke minst konkurransebedding av låskassen. Her er foretatt en skikkelig børsemakerbedding både rundt fremre og bakre festepunkt av kassen.

Enkel å skyte bra med
For å lettere utnytte presisjonspotensialet i rifla har våpenet et revolusjonerende avtrekk – Superfeather trigger. Et avtrekk praktisk talt uten kryp. Vekta kan du selv justere etter behov. Kolbekappa er svært myk for behagelig rekyl og er konstruert slik at kolben beveger seg nedover og bort fra kinnet under rekylen. Dette gjør at våpenet tross lav vekt er usedvanlig behagelig å skyte med.

Alle typer sikkerhet i fokus
Sikringen er som på A-bolten ideelt lokalisert på kolbehalsen. Den sikrer både avtrekker, avtrekkerhake og tennstempel samtidig som den låser hevarmen i nedre posisjon. For at du skal kunne tømme våpenet uten å måtte avsikre, er X-bolt utstyrt med en boltutløser på hevarmen som frigjør hevarmen om den trykkes inn. I motsetning til de fleste andre boltrifler, vil ikke press oppover på hevarmen før avsikring medføre at våpenet blir vanskelig å avsikre. En problemstilling Browning har løst ved å fjærbelaste denne låsingen. For øvrig har våpenet fått en ekstra kraftig utdrager, silkeglatt ladegrep og en rekke funksjoner som sikrer at både prosjektilet og hylsa beskyttes ekstraordinært mot skader.

Tilpasset det norske markedet.
Alle X-bolt rifler har forholdsvis korte løp og er fabrikk-gjenget for lyddemper med gjengedim. MF14x1,0. Syntet-utgavene leveres med gummiarmert stokk, eller Duratouch som Browning kaller det, for sikkert grep også i godt norsk vestlandsregn.

X-Bolt leveres i 3 låskasselengder tilpasset kaliber

Browning X-bolt produseres på Browningfabrikken (Miroku) i Japan. 

Teknisk info

Produktinformasjon

Kaliber .308 Win
Løpslengde 51 cm


Support
Kundeanmeldelser